Frostsikring af bådmotor

Forlænger din bådmotors levtid

Når vinteren nærmer sig, skal du som bådejer begynde at tænke over, hvordan du sikrer din båd mod den kolde, våde og blæsende vinter, der venter. I den forbindelse er der mange ting, du skal tage højde for, og det er i den forbindelse vigtig at huske frostsikring af din bådmotor.

Hvis du ikke frostsikrer din bådmotor, kan den tage alvorlig skade i løbet af vinteren, hvis det bliver frostvejr, og frostsikring er derfor en af de ting, du ikke kan komme udenom. Men hvordan frostsikrer du din bådmotor, og hvad skal du ellers huske i processen? Det har vi lavet en lille guide til herunder.

Hvorfor skal din bådmotor frostsikres?

En bådmotor, der ikke er frostsikret, kan som nævnt tage skade i forbindelse med frost. Det sker, hvis vandet i motorens kølesystem fryser, og det vil være skadeligt for din bådmotor. Af samme grund er det også en rigtig god idé at skifte olien i motoren som en del af bådens vinterklargøring.

Hvis motoren står med beskidt olie en hel vinter, kan sod og skidt fra olien udvikle syre, som vil skade motorens dele. Derfor er både olieskift og frostsikring af kølesystemet to vigtige dele af at gøre din bådmotor klar til vinter.

Hvordan frostsikrer du din bådmotor?

Der er flere måder at frostsikre en bådmotor på. Den mest almindelige metode er at bruge en frostvæske i kølesystemet i motoren. Frostvæske er en blanding af vand og glykol, som forhindrer vandet i motoren i at fryse, selvom det bliver rigtig koldt.

Et alternativ er at tømme kølesystemet helt for vand, så der ikke er noget, der kan fryse til. Denne metode er den mest effektive, men det er også den mest tidskrævende. Et andet alternativ er at bruge en elektrisk motorvarmer, som vil holde motoren varm vinteren igennem, så vandet ikke får mulighed for at fryse til.

Vi kan hjælpe dig med frostsikring af din bådmotor

Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan du frostsikrer netop din bådmotor, skal du ikke tøve med at tage kontakt til os her hos Brødrenes Marine ApS.

Vi er eksperter i bådmotorer, og vi kan hjælpe dig med både benzinmotorer, dieselmotorer samt indenbords og udenbords motorer.

Vi ved, hvad der skal til for at frostsikre netop din bådmotor korrekt, for vi har mange års erfaring fra branchen og har et dygtigt hold af eksperter, som altid sidder klar til at hjælpe dig.